2013-06-17

Lite olika aktiviteter på schemat idag.


Det äts mycket glass hos mormor och morfrar

Idag ahr det varit väldigt fint väder även om det har blåst en hel del. Men efter en lånsam morgon har vi varit ute nästan hela dagen. Axel och ja var först ut då ville han spela lite kasta ringar. Det blev Axels regler som gällde. Det innebär att pinnarna med högst poäng ska stå närmast. Det blev många hundrapoängare för Axel.


För den som kollar in den här bloggen lite då och då är det ingen nyhet att jag tycker om att fota. Med en nyinköpt lins precis innan semestern blir det ännu lite roligare. Idag tyckte Axel att det var väldigt spännande att testa min kamera. Han tog en hel del bra bilder också.
Axel fick också testa på att fota lite. De fyra bilder neråt har han tagit.




Grannarnas gungor.

När vi är uppe hos mormor och morfar är det obligatoriskt att titta till fåren. Det blev kvällens aktivitet. Vi tog med oss en hög med knäckebröd så att vi hade något som vi kunde bjuda på. Melker var helt till sig även om han kallade fåren för hund.


När fåren tröttnade gick de iväg. Melker var noga med att få med sig storebror efter  dem.

Det finns en lång grusväg som går till alla fäbodstugoerna som tillhör de som bor i byn. En gång om året sladdar de vägen för att jämna ut den. Efteråt måste någon plocka upp alla lösa stora stenar som rycks upp. Vi passade på att plocka bort lite sten. Det var väldigt kul för pojkarna få slänga in sten i skogen, speciellt när vi passerade en bäck. När myggen blev för påträngande gav vi upp men vi han ungefär 100 meter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar